Kåring av Sølvkniven 2018

Krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen" har delt ut sin første pris for beste krimbok.

Innhold

  Krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen" har bestått av fem forskjellige arrangement, for både store og små, med totalt ni forskjellige forfattere. 

  Prisen "Sølvkniven" ble delt ut til forfatteren Lars Helle under Vårmarken av kultursjef Anders Jaarvik og festivalsjef Simen Ingemundsen. 

  Vinneren av den aller første «Sølvkniven» for beste krimbok er Lars Helle med «Ingenting å skamme seg over», utgitt på Wigestrand forlag i 2017. 

  Prisen er innstiftet i forbindelse med den nye krimfestivalen, «Blodig alvor i landsbyen», som har blitt arrangert i Randaberg denne uken.

  Juryen for prisen har bestått av Kari Austenå, Camilla Bjelland, Anders Jaarvik og festivalsjef Simen Ingemundsen.

  Følgende bøker var nominert:

  • Jørgen Jæger: Guden, Juritzen forlag 2017 
  • Egil Foss Iversen: Janus, Sirkel forlag, 2017 
  • Lars Helle: Ingenting å skamme seg over, Wigestrand forlag, 2017 

  Juryen mener at alle de tre nominerte bøkene byr på tettpakket spenning og intense leseopplevelser.

  - En medrivende fortelling
  Forfatteren av vinnerboka ha skrevet en medrivende fortelling med utgangspunkt i et miljø som mange vil kjenne seg igjen i. Plottet i boka tar utgangspunkt i en episode med skoleskyting på en oppdiktet skole i Stavanger, i det som er den sjuende boka med Gunnar Holt. Han er en privatetterforsker og eks-politimann som får i oppdrag å oppspore en lærer som har forsvunnet.

  Forfatteren er lærer for morgendagens lærere på Universitetet i Stavanger. I "Ingenting å skamme seg over" har han klart å integrere sine innsikter fra pedagogikken i en spennende krimfortelling. Gjennom dette får han også sagt en del om både skolesystem og samfunnsspørsmål.

  Fant du det du lette etter?

  Takk for din tilbakemelding

  Hva forsøkte du å finne?