Inspirasjonstur - Verdiskaping på gårdens premisser 31. mai
Målgruppen er gårdbrukere, landbruksforvaltning, rådgivere og andre interesserte. Arrangør er Statsforvalteren i Rogaland.
Kl. 09.30-11.00: Krogedal Gårdsysteri, Krogedalveien 124, Sandnes
Magne Nygård har melkeproduksjon og sau. Magne satset på verdiskapning ut av foredling fremfor å øke produksjonen, startet med ystingen i slutten av 2020 i liten skala og har økt siden den tid. Ny gårdsbutikk med selskapslokaler i tre. Ost, melk og yoghurt blir solgt gjennom Reko, Bondens Marked, gårdsutsalget mm.
Kl. 11.30-13.30: Dirdalstraen Gårdsutsalg, Dirdalsvegen 63, Dirdal
Bente Tillung Hommeland og Tore Hommeland har Trønder- og Nordlandsfé og sau, bygd et ammekufjøs av tre, gjenbruker et minkhus til sauene, foredler kjøttet og åpnet Dirdalstraen gardsutsalg i 2021. Medlem i Hanen. Vi får servert lunsj, egenandel 200 kroner.
Kl. 14.00-15.30: Nordland gård, Noredalen 354, Sandnes
På Nordland gård er det Tiroler gråfé og sau, dyrene kan gå ut hele året og er gressfôret. Nytt foredlingslokale stod ferdig i 2020, og det selges både kjøttkasser, spekepølser og fenalår direkte til forbrukere.
Praktisk informasjon
Du kan bli med på hele eller deler av turen. Vi kjører med egne biler, kryss av i påmeldingsskjema om du trenger skyss. Vi får servert spekemattallerken til lunsj på Dirdalstraen gårdsutsalg. Egenandelen er 200 kroner, som betales i kassen til gårdsutsalget. Det vil være mulighet for å kjøpe med seg lokal mat.
Påmelding
Link for bindende påmelding. Frist er 25. mai pga lunsjbestilling. Det er begrenset antall plasser.
Fant du det du lette etter?
Hva forsøkte du å finne?