Designmanual

Litt om hvordan vi formgir den grønne landsbyen?

Innhold

  Der initiativ og trivsel gror!

  - Vi har et mål om å være en grønn landsby der initiativ og trivsel gror. Vi ønsker å inspirere til bruk av profilelement som kan bidra til å synliggjøre målet vårt. Som kan hjelpe oss til å sette form og farge på den grønne landsbyen – ja, for den er ikke bare grønn. Den er fargerik og full av glede. Her kan du lese mer om den grønne landsbyen.

  Dersom du har spørsmål om hva som er lov eller ikke, hva som er mulig eller ikke, eller du bare trenger noen  råd og vink, ta kontakt med Kommunikasjon i Randaberg kommune, tlf. 51 41 41 00.

  Du kan også lese vår Kommunikasjonsstrategi 2023-2033.

  Slagord og profiltekster

  Randaberg kommune har en visjon om å være det beste stedet å leve – for alle. Derfor lager vi den grønne landsbyen, som skal preges av trivsel, kvalitet og service. Når vi kommuniserer planene i den grønne landsbyen, er det flere måter å vinkle innholdet på. Vi står fritt til å gjøre det på vår måte, samtidig som det er lurt å samle seg om noen nøkkelbudskap. Under finner du noen av våre nøkkelbudskap:

  • Vi skal bli den moderne, grønne landsbyen.
  • Randaberg skal være det beste stedet å leve – for alle.
   Derfor skaper vi den grønne landsbyen!
  • Den grønne landsbyen bygger på trivsel, kvalitet og service.
  • Den grønne landsbyen er stedet der alle ønsker å bo.
  • Livet mellom husene er like viktig som livet i husene.
  • Den grønne landsbyen forener fortiden med framtiden.
  • Den grønne landsbyen har beboerne i sentrum.

  Kommunevåpen/logo

  Randaberg kommune sitt kommunevåpen ble godkjent ved kongelig resolusjon den 26. juni 1981. Våpenet er tegnet av Truls Nygaard, etter forarbeid av Magnus Hardeland. Motivet er i blått med 14 sølvmynter langs randen. Her kan du lese mer om kommunevåpenet.

  Kommunevåpenet skal alltid gjengis i sin helhet
  Alle elementer skal være med, frittstående, aldri innfelt i kombinasjon med tekst eller andre symboler eller logoer og med en tilfredsstillende kvalitet. 

  Her kan du laste ned logoen vår

  4-farge logo:

  Negativ logo:

  Sort logo:

  Profilfarger

  Den visuelle identiteten til Randaberg kommune er dominert av fargene blå og grønn. Primærfargene representerer kommunen. Blått reflekterer kysten, sjøen, havet rundt, himmel, det åpne rom. Grønfargen er miljøet, landbruket og vekst. 

  Her er fargene våre

  Fargeprofil Randaberg kommune

  Fargeprofil (PDF)

  Sekundærfargene brukes sammen med hovedfargene i de grafiske elementene for kommunen. Bruk alltid fargekodene for å få det riktige resultatet og for å få en konsekvent bruk av fargene. 

  Bruk kun farger som er vist i dette fargeoppsettet. 

  Skrifttyper

  For å understreke at ulike virkemidler kommer fra én og samme avsender, har vi valgt et sett med skrifttyper. Disse fungerer godt sammen. Dessuten er de godt egnet til de oppgaver som er tiltenkt hver og en av dem.

  Det er to hovedfonter:

  • Calibri (brukes til titler, ingresser, mellomtitler, skilting og liknende)
  • EB Garamond (brukes i all brødtekst)

  Skjermfonten er Roboto, som er standardfont som skal brukes på internett-sider.

  Fotografi

  Våre bilder ligger i hovedsak på Flickr, og du er velkommen til å laste ned bildene gratis. Ved bruk av bildene er det et par ting det er viktig å legge merke til:

  • Hver gang et fotografi blir brukt, skal fotografen krediteres – for eksempel slik: Foto: Ove Sveinung Tennfjord/Randaberg kommune.
  • Dette gjelder også når det kun er et utsnitt av et fotografi som brukes.

  Fant du det du lette etter?

  Takk for din tilbakemelding

  Hva forsøkte du å finne?