Nord-Jæren forsterker nasjonalt koronatiltak

Av: Kommunikasjon
Publisert: 01.12.2021
Fra midnatt natt til torsdag 2. desember innføres påbud om bruk av munnbind, hvis du ikke kan holde nok avstand til andre på bussen, i drosjer og butikker og på kjøpesentre.

Bakgrunnen for det nye smittetiltaket i kommunene Stavanger, Sandnes, Sola og Randaberg er den samlede smittesituasjonen for luftveissykdommer på Nord-Jæren, og presset som nå er på sykehus, legevakter, helsetjenester og skoler i regionen.

- Vi forsterker ett av de nasjonale koronatiltakene nå for å redusere trykket på viktige samfunnsfunksjoner. Vi på Nord-Jæren er i en annen situasjon enn tidligere, og vi må alle gjøre det vi kan for å begrense smittespredningen. Tiltakene er også en påminnelse om at vi må være ekstra smittevernbevisste inn mot julehøytiden, sier ordførerne Kari Nessa Nordtun, Stanley Wirak, Tom Henning Slethei og Jarle Bø.

Det nye smitteverntiltaket i de fire kommunene på Nord-Jæren innføres fra midnatt natt til 2. desember og har en varighet til og med 7. januar 2022.

Påbudet om bruk av munnbind på kollektivtransport, innendørs stasjonsområder, drosjer, butikker og kjøpesentre gjelder når du ikke kan holde nok avstand til andre. Påbudet gjelder ikke barn under 12 år eller personer som av medisinske årsaker ikke kan bruke munnbind.

- Vaksinering er fortsatt det viktigste smitteverntiltaket og virkemiddelet mot alvorlig sykdom. Igjen vil vi understreke at vaksinering ikke bare er viktig for den enkelte, men også for fellesskapet, sier de fire ordførerne på Nord-Jæren.

Bildet: Ordførerne på Nord-Jæren er enige om å innføre munnbindpåbud for de over 12 år. Fra venstre Tom Henning Slethei, Sola, Kari Nessa Nordtun, Stavanger, Stanley Wirak, Sandnes, og Jarle Bø, Randaberg. (Foto: Thomas Bore Olsen/Stavanger kommune).

Bildet: Ordførerne på Nord-Jæren er enige om å innføre munnbindpåbud for de over 12 år. Fra venstre Tom Henning Slethei, Sola, Kari Nessa Nordtun, Stavanger, Stanley Wirak, Sandnes, og Jarle Bø, Randaberg. (Foto: Thomas Bore Olsen/Stavanger kommune).

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?