Du er her: Hjem / Aktuelt / Skal du rydde i hagen?

Skal du rydde i hagen?

Nå som det går mot vår og varmere tider er det en del innbygger som begynner å rydde i hagen.

Vi minner om at greiner/kvister må klippes slik at de ikke er lenger enn bredden på bossdunken, da de ellers vil henge fast under tømming av dunken. De skal heller ikke stikke ut av dunken slik at lokket ikke er på.

Husk at det er vektbegrensning på dunkene.
    Maksvekt liten dunk er 35 kg (120 liter)
    Maksvekt stor dunk er 50 kg (240 liter)

Brune dunker er som regel på 120 liter.
    Det er mulighet for å bestille ekstra 120 liter brun dunk for organisk avfall via Servicetorget.
    Det er et gebyr for utkjøring, men tømming av dunken dekkes av renovasjonsgebyret.

Har du ekstra mye hageavfall kan du benytte deg av IVAR IKS gjenvinningsstasjon på Forus.
    4. mai 2019 tar kommunen imot ekstra hageavfall. Se tømmekalender.

Ekstra sekker til avfall kan kjøpes på servicetorget og biblioteket.
    Disse har også generelt maksvekt for å kunne tas med på ordinær tømmerute.
    Plastsekker for restavfall og papir (maksvekt 20 kg)
    Papirsekker for hageavfall (maksvekt 10 kg)

Innbyggere som ikke følger disse reglene fra Renovasjonsforskriften til Randaberg kommune, kan oppleve å få lapp på dunk eller sekk med årsak til brudd på regelverket.