Du er her: Hjem / Aktuelt / Heder til Randaberg

Heder til Randaberg kommune

Randaberg kommune fikk hederlig omtale, da eldre- og folkehelseminister Åse Michalsen mandag delte ut prisen som årets kommune 2018 for et mer demensvennlig samfunn.

Årets kommune ble Oppdal kommune, som var nominert sammen med Løten og Randaberg.

– De tre kommunene, Randaberg, Løten og Oppdal er pionerer i sitt arbeid for et mer demensvennlig samfunn, og gode forbilder for andre kommuner, sa eldre- og folkehelseminister Åse Michaelsen.

For å hedre denne innsatsen har Nasjonalforeningen for folkehelse for første gang kåret årets mest demensvennlige kommune. Blant mange søkere var de tre finalistene Randaberg, Løten og Oppdal.

Løten og Randaberg mottok hederlig omtale for sitt arbeid for et mer demensvennlig samfunn. Camilla Svela, demenskoordinator i Randaberg, mottok diplom og blomster fra eldre- og folkehelseminister Åse Michaelsen mandag.

Oppdal kommune får prisen for arbeidet kommunen har lagt ned med å arrangere kurs for folk i serviceyrker om hvordan de skal forholde seg til demenssyke.

Siden kampanjen startet opp i 2014 er nå 117 kommuner med, og mange tusen nordmenn har fått opplæring.

Bildet under: De tre finalistkommunene, f.v. eldre- og folkehelseminister, Åse Michaelsen, styreleder i Nasjonalforeningen for folkehelsen, Stein Evensen, Inger Ruud Veflingstad (Løten), Hans Bøe (Oppdal), Sigrid Mesloe (Oppdal), Kirsti Welander (ordfører i Oppdal), fungerende generalsekretær i Nasjonalforeningen for folkehelsen, Jon-Richard Haugen, Guro Brenden (Løten) og Camilla Svela (Randaberg). (Foto: Anne Elisabeth Næss).