Du er her: Hjem / Aktuelt / Estetikk i sentrum

Estetikk i sentrum

Fredag 18. januar er det fagsamling om stedsutvikling på Randaberg.

Rogaland fylkeskommune og Randaberg kommune inviterer til en fagsamling om estetikk og kvalitet i sentrumsutviklingen, et arrangementet som inngår i prosjektet "Attraktive tettsteder i distriktene i Rogaland".

Målgruppe
    Målgruppe for samlingen er ansatte i plan- og byggesaksavdelinger i kommunene, politikere og andre som arbeider med temaet. Det er begrenset antall plasser.

Andre interesserte kan ta kontakt med per.anda@rogfk.no før de melder seg på.

Klikk her for mer informasjon og påmelding til fagsamlingen

Samlingen strømmes direkte
    Første halvdel av arrangementet (fra kl. 09.00 til 11.30 ca.) blir sendt direkte og tas opp, slik at alle interesserte får tilgang til innholdet direkte eller etterpå. Lenke til videostrøm.

- Med mennesket i sentrum
    Søkelyset på fagsamlingen er mot estetikk og kvalitet, som kan bidra og heve attraktiviteten til sentrumsområdene. Miljøvennlig by- og tettstedsutvikling forutsetter at ny utbygging i hovedsak skjer gjennom fortetting, transformasjon og mer effektiv bruk av arealer innenfor byggesonen.

Dette stiller store krav til kommunen og utbyggere om å sikre de fysiske kvalitetene ved bymiljøet. Men hvordan sikrer kommunenes plan- og byggesaksorganer at det bygges med høy estetisk kvalitet og med mennesket i sentrum? Hva er utfordringene og mulighetene? og Hvordan organiserer ulike kommuner arbeidet?

Fra kl. 09.00 til ca. kl. 11.30 (strømmes direkte på web-TV):

• Velkommen til «Den grønne landsbyen» i Randaberg, v/ordfører Kristine Enger.
    • Lovverk og planverk som styringsredskap for estetikk, v/ Eskild Narum Bakken, arkitekt og stipendiat NTNU.
    • Gode uterom - gode steder, v/Ubbo Busboom, Rogaland fylkeskommune.
    • Organisering av plan og byggesaksarbeidet med tanke på kvalitet og estetikk i sentrum, eksempler fra utvalgte kommuner i Rogaland.

Fra kl. 12.00 til kl. 14.30:

• Omvisning i Randaberg sentrum, v/Per Øyvind Wisløff, fagleder byggesak, Randaberg kommune.
    • Verksted estetikk og kvalitet i plan og byggesaksbehandlingen.