Du er her: Hjem / Aktuelt / Kommunestyret skal velge sitt ungdomsråd

Kommunestyret skal velge sitt ungdomsråd

Nå trenger vi kandidater til ungdomsrådet i Randaberg kommune!

Innhold

  Kommunestyret vedtok i februar å opprette ungdomsråd i kommunen.

  Det nystartede ungdomsrådet skal være for ungdom fra 13 år (8. trinn) til de som ikke har fylt 19 år på valgtidspunktet. Ungdomsrådet skal ha 9 faste medlemmer og 18 vararepresentanter.

  Vi trenger forslag på kandidater
  - Nå trenger vi forslag på kandidater. De som sitter i ungdomsrådet skal representere ungdom i kommunen bredt og ha en jevn aldersfordeling, sier Maren Grayston Bjartung fra politisk sekretariat i Randaberg kommune.

  - Du trenger ikke å være bosatt i Randaberg for å bli valgt som medlem i ungdomsrådet, men du skal representere ungdom i Randaberg kommune i rådet. 

  Bredt utvalg saker
  Ungdomsrådet kan uttale seg i saker som skal til politisk behandling og som handler om barn og unge, eller som har konsekvens for disse. 

  - I tillegg er ungdomsrådet politisk rådgivende organ for kommunestyret, når det gjelder saker som handler om levevilkårene for barn og unge, sier Bente Monica Reilstad, koordinator for barn og unge i Randaberg kommune.

  Vil du være med?
  Send inn forslag på kandidater via e-post: post@randaberg.kommune.noFrist for å melde inn kandidater er onsdag 25. mars 2020. 

  Ditt forslag må inneholde:

  • Kandidaten sitt navn og alder.
  • Hvem kandidaten er foreslått som representant for (lag/forening/klubb, skole eller gruppe ungdom).
  • Kontaktinformasjon til kandidaten og den/de som foreslår kandidaten.

  Medlemmene til rådet blir oppnevnt av kommunestyret.

  - Nå trenger vi unge stemmer til ungdomsrådet, sier f.v. Bente Monica Reilstad, koordinator for barn og unge, Maria Førsvoll, medlem i ungdommens fylkesting i Rogaland, Jarle Bø, ordfører, og Maren Grayston Bjartung, Politisk sekretariat.

  Fant du det du lette etter?

  Takk for din tilbakemelding

  Hva forsøkte du å finne?